Варшава. Лазєнки (Королівські стежки) Головоломка Ск’юб
Січ 11

ГігамінксЩе одна головоломка з розряду додекаедрів – гігамінкс. Ця головоломка є старшим братом мегамінкса.

У цього кубика цікава історія – приїхав він більше року тому, Спочатку я дуже зрадів, але взявши його в руки одразу засмутився. Щоб повернути одну грань – треба було прикласти неймовірні зусилля. Прийшлось відкривати диспут на aliexpresi, бо іграшка явно в неробочому стані. Далі декілька місяців диспут перебував в стані очікування, тільки після того, як натиснув “Escalate Disput” китайці заворушились і почали щось робити. Через декілька днів вислав докази того, як крутиться кубик. Через 2 тижні прийшла відповідь, що мій диспут розглянуто і мені пропонують 2 варіанти:
1) отримати 30% компенсації від ціни гігамінкса (тобто 15$)
2) відправити товар назад (за свої кошти) і отримати 100% компенсацію.

Звичайно, що я одразу подумав 2 варіант. Але в той же день почув від двох людей, що відправляти товари назад в Китай – це марна справа (китайці кажуть, що товар їм не приходив) і через деякий час товар повертається до відправника.
Вирішив звернутись за допомогою до людей, які шарять в кубиках – написав в магазин mozgus і Олександр Борисенко (респект і уважуха) порадив мені, що треба зробити:
1) ослабити болти;
2) змастити силіконовою змазкою (що використовують в автомайстернях)

Спочатку зробив перше – грані почали крутитись, не так, якби я хотів, але трошки краще, ніж було. Після того, як купив змазку K2 Perfect і змастив кубик – відчув реальний ефект – гігамінкс вже можна було збирати. Врешті-решт залишив кубик собі (нехай мені вибачає китаєць за ті 15$, але я потратив більше часу на всі ті процедури)

Гігамінкс
Гігамінкс
А тепер про сам гігамінкс. Щоб скласти цю головоломку потрібно знати, як складати мегамінкс і Кубик 5×5:

1) Складаємо центри за формулами з кубика 5х5 (перші 10 центрів дуже просто, останні 2 просто “просто”)
2) Складаємо реберні трійки – знову ж таки повністю за формулами з 5х5. Найдовша і найнудніша робота (в кубику 5х5 12 таких трійок, а тут 30). Поки-що як поміняти 2 останні елементи на гігамінксі я не знаю, то я роблю так, щоб в кінці один елементи взаємозамінялись і не було паритету.
3) А далі все як у мегамінксі (трійки вважаємо за 1 елемент).

Гігамінкс
P.S. Ще раз дуже велике дякую магазину Mozgus, буду в Києві, обов’язково зайду до них.

Теги: , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

*