І знову про Укрзалізницю Ліснівським хребтом. З Ворохти в Микуличин
Січ 20

На фестивалі Terra Heroica – 2009 придбав книгу “Країна замків і фортець” (ISBN 966-7975-83-8). Всього 58 сторінок, а описано дуже багато історичних об’єктів, причому захоплена вся (відсутня тільки Луганська область) територія України. Є короткий опис і фотографія про кожен історичний об’єкт. Всередині книги – детальна карта України,Для трьох найбільш “історично густозаселені” території (район Львова, район Чорткова і Заліщик і Крим – хоча для Криму – то більше реклама) є детальні карти.Цікава структура книги – фортеці і замки не подаються всі разом, а чітко поділені. В першій частині (рівно до середини) простежується часова шкала від “Давні городища та античні міста”, потім “Фортеці княжої доби”, “Печерні міста Криму”, “Генуезькі замки в Криму” і т.д аж до сучасності – “Лінії Сталіна та укріпрайонів другої світової”.
В другій частині часової шкали немає – просто поділені обєкти за територіальною приналежністю – “Київські укріплення”, “Волинські твердині”, “Золота підкова Львівщини”, “Замки долини Збруча”, “Замки подільського Подністров’я”, “Замки Закарпаття”, “Замки Східного Поділля” і ін.
Окремо виділений розділ “Романтичні замки і резиденції” – багато дізнався нового, раніше думав, що тільки в Криму є подібне і в Умані, виявляється в Україні є багато інших цікавих будівель.
Хто подорожує Україною і цікавиться замками, фортецями, костелами, синаногами повинен мати цю книгу.
А якщо ви подорожуєте автом, то маєте знати, що найдешевші і найякісніші Автозапчастини у Львові ви можете купити в Інтернет-магазині автозапчастин Era Parts.

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Країна замків і фортець”

  1. 1. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    взагалі цікаво для людей, які люблять подорожувати

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Так і є, а я подорожувати люблю. :)

*