Грамотність № 2 Гудбай, Укртелеком
Чер 13

Продовжую опис нашої подорожі в Чехію на чемпіонат світу з біатлону. Наступив 6 день перебування у Чехії. Вранці – традиційний сніданок в готелі, читання новин в інтернеті, збір рюкзаків і “похід” на залізничний вокзал.

Їдемо не через Ждяр (який ми так “полюбили”), а через Тішнов. Їдемо стареньким дизелем (але він ніяк не може зрівнятись з нашими дизелями). Дорогою проїжджаємо біля скель (навіть видно марковані туристичні маршрути), через тунелі. Згадуємо про наші недавні пригоди і тихенько наспівуємо нашу пісню:
One way ticket
One way ticket
One way ticket
To the Zdyaaaaaaar

Кольорові багатоповерхівкиКольорові багатоповерхівки ДорогаДорога
Злата Тичка (назва смішна)Злата Тичка (назва смішна) МашинаМашина

За моєю класифікацією (кількість кнопок в туалеті) поїздів цей поїзд підпадає під категорію 8-кнопочний. Я навіть не повірив Віті, коли він сказав. Пішов, переконатись. :) Туалет нагадує якусь космічну конструкцію – двері півкругом, відкриваються і закриваються кнопками. всередині також повно кнопок. :) Тільки одна незручність (вибачте за такі подробиці), двері закриваються плавно і якось невпевнено себе почуваєш, це ж електроніка, а якщо не спрацює, двері відкриються і весь вагон побачить тебе у всій красі. Інша справа в нашому раховозі, щоб закрити двері, треба грюкнути декілька разів, потім прокрутити ручку і все – там намертво.

ТрамваїТрамваї Залізнична зупинкаЗалізнична зупинка
Нове МестоНове Место HasiciHasici

Вже біля самого Нового Места до нас звертаються норвежці: “Do you speak english ?”. “Yes” -відповідаємо ми. Виявляється, вони сьогодні їдуть додому і вони хочуть продати квитки на завтрашню гонку. Ух ти, як класно, ми ж квитки на неділю ще не купили і думали, які саме брати. Домовились зустрітись біля входу після закінчення гонки. І ось уже Нове Место, виходимо. Як завжди перед стадіоном тонни людей, у всіх святковий настрій.

Норвезькі вболівльинкиНорвезькі вболівльинки По дорозі до стадіонуПо дорозі до стадіону Російський уболівальникРосійський уболівальник
ПідготовкаПідготовка Австрійські вболівальникиАвстрійські вболівальники

Ми з Вітею загорілись чепіцою (шапкою), яку майже всі тут носять (NMNM biathlon worldcup 2013). Йдемо шукати. Мені повезло, забираємо останню чепіцу. Довго пояснюємо чеху, що хочемо ще одну. “Приходьте завтра може буде”. Так як до гонки ще є багато часу, йдемо куштувати “вепрове коліно”. Після обіду на гонку. Сьогодні чоловіча естафета, наші чоловіки бігають не так як жінки. Ну якщо будемо в 6-ці кращих – то буде суперовий результат. 8-ка кращих – нормальний. Крім українців, я з Вітею вболіваю за норвежців і проти Росії :)

Стартовий листСтартовий лист Коломия не помияКоломия не помия
СтадіонСтадіон СтадіонСтадіон
СтадіонСтадіон Ритуальна церемоніяРитуальна церемонія
ПідготовкаПідготовка ПідготовкаПідготовка
СтартСтарт ПоїхалиПоїхали

1 етап – все йде по плану. Німеччина, за нею на відстані 7 секунд Чехія, Норвегія (Бйорндален), Росія і Австрія. Україна – 9 з відставанням 42 секунди.

Передача естафетиПередача естафети Передача естафетиПередача естафети Україна і ІталіяУкраїна і Італія

2 етап – Норвегія і Німеччина секунда до секунди йдуть разом. 10 секунд їм програє збірна Росії. Андрій Дериземля піднімає Україну на 7 місце (але відставання збільшується до 1 хвилини).

УкраїнаУкраїна СтрільбищеСтрільбище

3 етап – Тарє Бйо (Норвегія) виграє вже більше 15 секунд у Арнда Пайфера (Німеччина). Далі з величезним відставанням у півтора хвилини йдуть Австрія, Франція і Росія (стрільба Гаранічева виявилась фатальною). Україна – 8.

Німці і норвежці ще йдуть разомНімці і норвежці ще йдуть разом Артем Прима передає естафету Сергію СєднєвуАртем Прима передає естафету Сергію Сєднєву

4 етап – перша стрільба – всі фаворити чисто. На другу стрільбу першим приходить Свендсен, 15 секунд за Свендсеном йде Ерік Лессер. Далі провалля у півтора хвилини. І Свендсен, і Лессер можуть собі дозволити навіть одне штрафне коло. У Свендсена один запасний патрон. Але Лессер виробляє чудеса – з 8 патрон тільки 3 попадають у ціль. + 2 штрафні кола – це жах (між іншим, до цього вогневого рубежа Німеччина була однією командою, яка не використала жодного додаткового патрону). У Фуркада – 2 додаткових патрони. Лессер йде на трасу другим, але позаду на небезпечній відстані Фуркад. Так і є – за декілька хвилин Фуркад обходить Лессера. Позаду Лессера Малишко, у якого дуже хороший хід. Але Малишку не вистачає декількох секунд і Росія займає 4-е місце. А що Україна – Сєднєв майже повторює “подвиг” Лессера – +1 штрафне коло і Україна займає провальне 14 місце. пропустивши вперед такі команди, як Канада і … Болгарія.

Свендсен йде на останню стрільбуСвендсен йде на останню стрільбу Фініш СвендсенаФініш Свендсена
Фініш СвендсенаФініш Свендсена Перемога НорвегіїПеремога Норвегії

Так, як ми не сильно надіялись на нашу команду, то розчарування великого нема. Йдемо назад. Зустрічаємось, як і домовлялись, з норвежцями біля входу. Вітаємо їх з перемогою (вони вже напевно втомились – кожен день перемога). Вони щось розказують, що в них є 6 квитків (у них абонемент на тиждень і вони сьогодні вже їдуть) і вони би хотіли продати їх всіх. Вони хочуть 24 євро, але віддадуть за 20 євро. Хм, 20 євро за квиток на стадіон – трохи дорогувато для нас (офіційно квиток 25 євро), Ще раз говоримо, виявляється вони хочуть 20 євро за всі 6 квитків (4*6 = 24, але віддають за 20). Так це просто супер. Квитки нам обходяться по 4 євро. Дякуємо норвежцям і біжимо на поїзд.

Фуркад приносить срібло збірній ФранціїФуркад приносить срібло збірній Франції

Біжимо, бо ми вже так звикли, ходити це не для нас. На поїзд, звичайно що … не встигаємо. :) Ну, насправді, то не зовсім правда. Із “заставки Нове Место” йдуть 2 поїзди в Брно в різних напрямках і ми хотіли сісти на той, яким їхали сюди цього дня. Сідаємо на наступний (через 15 хвилин), який їде через Ждяр. Приїжджаємо у Ждяр, до поїзда на Брно. є ще біля години. Пропоную піти в супермаркет “Kaufman”. Купуємо пиво, чіпси, шоколадки і в поїзд. Приходимо за 15 хвилин до відправлення. Знову жартуємо, що без нас поїзд не відправлять. Пропоную йти ще раз в супермаркет і за 5 хвилин до відправлення поїзда починати бігти. :)

Пиво в супермаркеті купували за назвою. Я купив “černá hora”, Вітя – “Primatore double” . Тільки в поїзді Олег помічає, що на “Пріматорі” гордо красується цифра 10.5% алк. В поїзді 7-місне купе і Вітя сідає як король в торці великого стола. Чоловік, що їхав разом з нами дуже сильно сопів. Або в нього забитий ніс, або йому явно не сподобалась наша компанія. :) Ми вели себе культурно, просто багато говорили. :) П’ємо пиво (відкривали ключем десь хвилин 10) з чіпсами (чіпси без ароматизаторів і підсилювачів, відчувається смак картоплі)

Німеччина сьогодні тільки третяНімеччина сьогодні тільки третя На вокзалі БрноНа вокзалі Брно

В Брно, йдемо в супермаркет Tesco затарюватись продуктами (завтра останній день і треба купити і додому пива і різні речі додому). В супермаркеті є Wi-Fi, можна одразу і зателефонувати додому. Здивовані їхніми цінами і купуємо все, що бачимо. Вітя, під враженням від їхніх цін (і/або Пріматору) часто вигукує фрази на кшталт ітіть-колотіть. З супермаркета кожен несе по 2 великі пакети. :) В готелі все це пакуємо в рюкзаки, завтра день мас-стартів і додому.

Теги: , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

*